Opgerolde pizza-makreelsalade
lunchgerecht
4 personen
wachttijd: 1-2 uur
Ingrediënten
180 gram bloem
100 ml lauwwarm water
1 gerookte makreel
1 trostomaat
1 sjalot, fijngesnipperd
½ rode paprika, fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden peterselie
¼ spitskool, fijngesneden
Bereiden
- Kneed de bloem met het zout en water tot een glad en soepel deeg. Laat het 1-2 uur rusten op kamertemperatuur.
- Maak de makreel schoon, verwijder vel en graten en pluk het vlees in stukjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomaat, sjalot, paprika en peterselie.
- Verdeel het deeg in 4 porties en rol elke portie uit tot een flinterdunne deeglap. Bak ze 5-6 minuten in een oven van 250 ˚C.
- Beleg elke pizza met spitskool, hierop makreel en als laatste het tomaatmengsel. Rol de pizza strak op en snijd hem eventueel doormidden.
Dit recept komt uit: Salades van Francis van Arkel (Veltman Uitgevers).
Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor € 21,-
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.