Paddenstoelensoep
voor- of lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
1 sjalotje
400 gram gemengde (wilde) paddenstoelen
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
scheutje witte wijn
600 ml bouillon (van tablet of water waarin gedroogde paddenstoelen hebben geweekt)
100 ml room
2 eetlepels gehakte platte peterselie
Bereiden
- Pel en snipper het sjalotje. Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes.
- Verit de boter in een pan en bak de paddenstoelen en de sjalot ongeveer 5 minuten. Strooi de bloem erover, schep het goed om en blus met de witte wijn.
- Voeg de bouillon toe en breng de soep al roerend aan de kook. Laat de soep enkele minuten doorkoken. Zorg vervolgens dat de soep niet meer kookt.
- Voeg de room toe en maak op smaak met peper. Schep de soep in 4 borden en strooi de peterselie erover.
Wil je meer inspiratie voor slanke vegetarische dagen? We hebben een compleet vega maandmenu voor je gemaakt: 28 dagen suggesties voor ontbijt, lunch en avondeten. Te koop voor €7,50 in onze webwinkel
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.