Paleobrood
Ingrediënten
200 gram amandelmeel
50 gram gebroken lijnzaad
½ eetlepel zuiveringszout
5 eieren
50 gram gesmolten kokosvet en een beetje voor het invetten
2 bananen
1 eetlepel honing
1 eetlepel appelciderazijn
kaneel
1 eetlepel kokosvet
Bereiden
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Vet een cakeblik in met kokosvet.
- Meng het amandelmeel met lijnzaad en zout in een kom. Klop 5 eieren los in een andere kom.
- Mix met een staafmixer kokosvet, bananen, honing en azijn door de eieren.
- Voeg dit toe aan het amandelmeelmengsel en meng tot een glad beslag. Breng op smaak met zou en kaneelpoeder en doe het over in een bakblik.
- Bak het brood ongeveer 40 minuten mooi bruin. Check de gaarheid door met een prikker in het brood te steken.
- Je kunt dit brood zo eten, of beleggen met iets hartigs of zoets. Je kunt ook noten en gedroogd fruit gebruiken voor de variatie.
Dit recept komt uit het boek: Stadswild. Leef als een oermens in de stad van Angelique Heijligers.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.