pangafilet uit de oven
8x favoriet

Pangafilet met spaghetti en tapenade. Hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 30 minuten, oventijd: 20-25 minuten.

Ingrediënten

  • 40 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 40 zwarte olijfjes
  • 4 pangasius filets
  • 8 cherrytomaatjes
  • 4 theelepel kappertjes
  • 2 theelepels basilicum
  • 2 theelepels oregano
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 320 gram (volkoren)spaghetti
  • 1 tot 1 ½ kilo verse spinazie (of een pak (500 gram) diepvries bladspinazie)

Voor 4 personen
Hoofdgerecht

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 20-25 minuten

Zo maak je het

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maak eerst een tapenade: doe de zongedroogde tomaatjes samen met de olijfjes in de blender en maal ze grof.
  • Doe vervolgens de pangafilets in een ovenschaal en verdeel hier de cherrytomaatjes (doormidden), kappertjes, basilicum, oregano en ¼ van de tapenade overheen. Verdeel de olijfolie over de ovenschaal zodat elke filet in de olie lig. Leg in de olie klein gesneden of geperste knoflook. Voeg naar smaak peper toe en doe vervolgens de vis voor ± 25 minuten in de oven.
  • Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar. Doe de spinazie in de wok en laat het slinken. Giet (eventueel) het spinazievocht af! Voeg vervolgens de overgebleven tapenade en de pasta toe.
  • Haal de vis uit de oven en giet de olie, waarin de vis heeft gelegen, bij de pasta. Roer het geheel goed door. Serveer de pasta op een bord en leg hier de vis boven op.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten