Pitabroodje met kip en andijvie
Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
3 vleestomaten
1 teentje knoflook
300 gram kipfilet*
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 krop andijvie
200 gram wortel
6 bosuitjes
6 eetlepels Griekse yoghurt
4 volkoren pitabroodjes
eventueel verse basilicum
Bereiden
- Snij de tomaat in stukjes.
- Maak de knoflook schoon. Snij de kipfilet en ui in stukjes.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de kipfilet tot deze wit gekleurd is. Voeg de uitgeperste knoflook en de ui toe en bak nog een paar minuten tot de kipfilet gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij en was de andijvie. Rasp de wortel. Snij de bosuitjes in ringetjes. Meng de bosuitjes door de yoghurt.
- Beleg het opengesneden pitabroodjes met tomaat, wortel en andijvie, verdeel de kip erover en top af met het yoghurtmengsel. Garneer eventueel met wat verse basilicum.
- Lekker met guacamole.
* liever vegetarisch? Vervang dan de kipfilet voor een paar gegrillde plakjes halloumi
Lekker veel groenten eten past bij een PuurGezond eetpatroon. Meer weten over PuurGezond eten? lees onze boeken. Ze zijn te koop voor € 21 ,- per stuk in onze webshop
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.