Pittige spaghetti
53x favoriet

Wil je lekker, snel en gezond eten? Maak dan eens deze pittige spaghetti.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein rood chilipepertje
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1/2 blikje ansjovisfilets (à 48 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 blik tomaatblokjes (à 400 gram) of 200 gram verse tomaten in blokjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 75 gram volkoren spaghetti
  • peterselie en basilicum
  • 35 gram grofgeraspte Parmezaanse kaas

1 persoon
hoofdgerecht

  • bereidingstijd: 20 minuten

Zo maak je het

  • Pel en snipper de knoflook. Maak het pepertje schoon en snipper het. Hak de olijven grof. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij deze fijn.
  • Verhit de olie en fruit de knoflook, het pepertje en de ansjovis ongeveer 1 minuut. Voeg tomaten, olijven en kappertjes toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de spaghetti met de saus. Bestrooi met de fijngeknipte kruiden.
  • Breng eventueel (extra) pittig op smaak met versgemalen (rode) peper en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Tip

Wil je minder koolhydraten vervang dan een deel van de spaghetti door courgetteslierten. Bekijk hier hoe je deze maakt

Wil je meer inspiratie voor gezonde en pure maaltijden voor jou alleen? Wij heben een mooie download gemaakt vol tips en recenten "Koken voor 1 persoon" .

Te koop in onze webshop voor € 7,50 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten