Preisoep met salie
hoofdgerecht 4 personen
Ingrediënten
4 middelgrote preien
2 theelepels olijfolie
2 vastkokende aardappelen, in blokjes van 1 cm
4 teentjes knoflook, fijngesneden
4 eetlepels (paarse) salie, grof gehakt
4 eetlepels droge witte wijn
1 liter groentebouillon
4 eetlepels tijmtakjes, grof gehakt
300 gram gekookte cannellinibonen (eventueel uit blik; of andere witte boontjes)
1-2 eetlepels versgeperst citroensap
Bereiden
- Snij het witte en groene deel van de preien in ringen en spoel ze in een vergiet grondig af.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Doe de prei met een snufje zout en peper erin. Roer en fruit de preiringen circa 2 minuten tot ze zacht worden.
- Voeg de aardappelen en nog flink wat zout en peper toe en bak alles 2 minuten tot de aardappelen zacht beginnen te worden.
- Doe de knoflook en salie erbij en bak alles nog 1 minuut.
- Roer de witte wijn erdoor en verhit hem 1 minuut. Voeg de groentebouillon en tijm toe. Zet het vuur laag en laat het circa 18 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
- Voeg de cannellinibonen pas de laatste 5 minuten van de kooktijd toe.
- Doe het citroensap erbij, proef en voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de soep met pesto en brood.
Dit recept is met toestemming overgenomen uit Love & Lemons, Jeanine Donofrio en Jack Mathews, Uitgeverij Unieboek, ISBN 9789000349999,
Meer lekkere PuurGezonde soeprecepten vind je ook in onze Soep Special met 16 recepten. Te koop voor €2,50 in onze webshop
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.