Salade van bulgur, rode ui en andijvie
Lunchgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
300 gram bulgur (of quinoa)
2 rode uien
kleine krop andijvie
2 handjes bietenblad of rode sla
4 eetlepels olijfolie
1 citroensap nemen
60 gram amandelen
2 eetlepels granaatappelpitjes
Bereiden
- Bereid de bulgur (of quinoa) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen.
- Halveer de uien in snij in halve ringen.
- Was de andijvie en het bietenblad en snij in repen.
- Maak een dressing van de olie en citroensap en maak op smaak met peper en zout.
- Hak de amandelen in grove stukjes.
- Meng de andijvie, bietenblad en ui losjes door de afgekoelde bulgur en verdeel over 4 borden.
- Verdeel de amandelen en granaatappelpitjes erover en besprenkel met de dressing.
Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je je voeding PuurGezond maakt? lees ons boek “Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond”.Het is te koop in onze webwinkel voor €21,
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.