Tarte tartin van rode ui
Hoofdgerecht
4 personen
Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Ingrediënten
175 gram bloem
100 gram boter
1 eidooier
1 theelepel zout
50 milliliter koud water
500 gram rode uien
2 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels honing
Paar takjes verse tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm
Peper en zout
Verder nodig
Quichevorm van 20-24 cm doorsnee
Vershoudfolie
Mixer met deeghaken
Bereiden
- Maak een deeg door bloem, 75 gram boter, eierdooier en zout in een mengkom te mixen met een mixer op de laagste stand of met de deeghaken.
- Voeg als het deeg kruimelig wordt het koude water toe.
- Kneed het deeg kort door en bewaar het in vershoudfolie in de koelkast.
- Bak in een koekenpan in 25 gram boter de uien langzaam gaar. Ze hoeven niet bruin te bakken. Voeg de balsamicoazijn toe en laat dat al roerend wat verdampen. Voeg daarna de honing en de tijm, het zout en peper toe en zet het vuur uit.
- Doe de uien in de bakvorm. Rol het deeg uit ter grootte van de bakvorm en leg het over de uien. Prik er wat gaatjes in en zorg dat het deeg over het uienmengsel wordt ingestopt.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de tarte tartin in 25 minuten tot het deeg gaar en goudbruin is.
- Haal de tarte tatin uit de oven, leg er een bord of schaal op en keer de tarte tartin om op het bord.
- Garneer eventueel met Parmezaanse kaas of geitenkaas
De ui zit in het logo van PuurGezond, wij zijn er dol op. In de winkel vind je een download met ui-recepten voor €2,50. Download de special hier.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.