Tomaten-sinaasappelsoep
voorgerecht
6 personen
bereidingtijd: 25 minuten
Ingrediënten
1 wortel
1 ui
3 eetlepels zonnebloemolie
2 blikken tomaatblokjes (à 400 ml) of 1 kilogram verse tomaten in stukjes
1 theelepel gedroogde basilicum
500 ml bouillon
2,5 dl vers geperst sinaasappelsap
staafmixer
Bereiden
- Maak de wortel schoon en snij deze in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de wortel en ui ongeveer 3 minuten.
- Voeg de tomaten met sap en de basilicum toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de bouillon toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg het sinaasappelsap toe. Warm de soep nog even goed door en breng de soep op smaak met peper.
Meer lekkere PuurGezonde soeprecepten vind je ook in onze Soep Special met 16 recepten. Te koop voor €2,50 in onze webshop
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.