Veggie Traybake
Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- 500 gram groente naar keuze, denk bijvoorbeeld aan courgette, aubergine, paprika, wortel of rode ui. Kies groenten uit het seizoen en experimenteer!
- 250 gram krieltjes
- 250 gram kleine tomaten
- 3 el olijfolie
- ½ tl chilivlokken
- 1 el gedroogde oregano
- Een paar takjes verse tijm of rozemarijn
2 personen
- Bereidingstijd: 35 minuten
Zo maak je het
Bereiden
- Verwarm je oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de bol knoflook, zodat je alle teentjes door midden snijd in een beweging. Snijd de groente grof klein. Snijd als je wortel gebruikt deze wat kleiner dan de rest om te voorkomen dat deze nog hard is als de rest al gaar is.
- Als je kleine krieltjes hebt, kun je deze heel laten, anders even halveren.
- Stort alle ingrediënten op de bakplaat en spreid een beetje uit. Besprenkel alles met de olijfolie en de kruiden. Voeg eventueel wat peper en zout toe.
- Zet in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten of totdat alle groenten zacht en gaar zijn.
- Knijp de geroosterde tenen knoflook uit over de groenten. Smullen maar!
Tip: Serveer met wat zachte kaas zoals (buffel)mozzarella, ricotta of geitenkaas. Echt verrukkelijk!
Tip: Zin in vlees? Je bakt in dit gerecht ook makkelijk wat kipfilet mee.
Meer kookinspiratie krijg je met onze PuurGezond menu's, Voor elk seizoen hebben we complete maandmenu's voor je gemaakt. Volg je deze dan weet je dat je PuurGezond eet, goed gevarieerd, vol voedingsstoffen en heel lekker.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.