Visquiche met broccoli en doperwten
Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten
225 gram kwark
225 gram bloem
3 eetlepels olie
200 gram broccoli
200 gram doperwten (diepvries)
200 gram warm gerookte zalmfilet
3 bosuitjes
4 eieren
2 eetlepels crème fraîche
60 gram geraspte jonge kaas
1 lage platte quichevorm van 24-26 cm doorsnede
Bereiden
- Maak een deeg van de kwark, bloem, 3 eetlepels olie en een beetje zout.
- Bekleed een quichevorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
- Verwarm de oven voor op 220° C .
- Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en de steel in stukjes. Kook de broccoli 3 minuten, giet af en laat iets afkoelen. Doe de doperwten in een vergiet of zeef en schenk er wat kokend water over. Laat ze goed uitlekken. Verdeel de zalm in stukjes en snij de bosui in ringetjes. Klop de eieren los met de crème fraîche, kaas, peper en zout.
- Meng de broccoli, doperwten, kaas, bosui en zalm en verdeel dit over de deegbodem. Schenk het eimengsel erop en bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en lichtbruin.
Lekker met kropsla met een vinaigrette.
Tip
Wel zin in quiche, maar niet in vis? Kijk hier voor heel veel andere receptinspiratie voor lekkere quiches.
Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon.
Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.