Wintergranola met sinaasappel en chocolade
8-10 porties
bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
150 g havervlokken
75 g hazelnoten, grof gehakt
75 g amandelen, grof gehakt
25 g sesamzaad
1,5 eetlepel speculaaskruiden
1 (biologische) sinaasappel
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing
75 g extra pure chocolade, grof gehakt
Bakplaat met bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175˚ graden. Meng in een kom havermout, noten, sesamzaad en speculaaskruiden.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom. Pers 3 eetlepels sap uit (de rest wordt in dit recept niet gebruikt).
- Verwarm in een steelpan het sap, de kokosolie en honing tot de kokosolie gesmolten is. Meng dit door het havermoutmengsel.
- Spreid het mengsel uit over een bakplaat en rooster dit 15 minuten in de oven. Kijk af en toe: de granola moet niet te donker worden.
- Laat de granola helemaal afkoelen en meng dan de chocolade erdoor.
Tip
Leuk als zelfgemaakt sint- of kerstcadeautje!
Meer lekkere PuurGezonde ontbijtrecepten vind je in onze Granola en Havermout Special met 16 recepten. Te koop voor €2,50 in onze webshop
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.