Winterse vega paella
Ingrediƫnten
300 g spruiten
Enkele saffraandraadjes
1/2 liter (groente)bouillon
1 rode ui
1 flinke winterwortel
1 pastinaak
1 eetlepel olijfolie
120-140 gram paellarijst of rondkorrelige rijst
30 gram walnoten
Bereiden
- Maak de spruitjes schoon, halveer ze en blancheer ze enkele minuten in een bodempje water.
- Voeg de saffraandraadjes aan de warme bouillon toe en laat staan.
- Maak de ui schoon en snij in halve ringen.
- Schil de wortel en pastinaak en snij in stukjes.
- Verwarm de olie in een paellapan of lage, brede pan.
- Bak de ui enkele minuten, voeg de wortel en pastinaak toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg de geblancheerde spruitjes toe en bak even mee.
- Voeg de rijst toe en laat heel even bakken, giet dan de bouillon met saffraan bij de groenten en breng aan de kook.
- Laat het mengsel op een lage warmtebron gaar worden, zonder te roeren. De bouillon wordt voor een groot deel opgenomen door de rijst en verdampt gedeeltelijk.
- Proef na 20 minuten of de rijst en groenten gaar zijn. Verdeel voor het serveren de walnoot in stukjes over de paella.
Meer lekker vega eten: schaf ons vegetarisch maandmenu aan in de webshop
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.