Zalm-eipotje uit de oven met spinazie
ontbijt- of lunchgerecht
1 persoon
bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
50 gram gerookte zalm
enkele blaadjes verse spinazie (of waterkers)
2 cherrytomaatjes
1 ei
1 ovenvast schaaltje (inhoud circa 150 ml)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet het potje in. Snij de zalm in reepjes en leg deze in het potje.
- Snij de spinazie in reepjes en druk deze samen met de gehalveerde tomaatjes ook in het potje.
- Breek het ei boven het potje, strooi er peper over en zet het potje ongeveer 10 minuten in de oven, tot het ei gestold is maar de dooier nog vloeibaar.
Dit ontbijt past in een koolhydraatbeperkt eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je op een gezonde manier minder koolhydraten eet? We hebben een cursus gemaakt waarin we je dat uitleggen. Je schaft de cursus aan voor €9,50 in onze webshop. De cursus bevat ook een voorbeeld weekmenu
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.