Zoete aardappel met sperziebonen uit de oven
Bijgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 45 minutenIngrediënten:
400 g zoete aardappel
400 gram sperziebonen
2 eetlepels olijfolie
1 bosje verse Italiaanse kruiden (of 4 eetlepels gedroogde kruiden)
500 gram cherrytomaatjes
1 teentje knoflook
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Schil de aardappels en snij deze in blokjes.
- Was de sperziebonen en haal de uiteinden eraf. kook de sperziebonen 3-4 minuten en giet ze af. Bij hele verse sperziebonen direct uit de moestuin kun je het voorkoken achterwege laten.
- Doe alles in een kom samen met de olijfolie en fijngesneden Italiaanse kruiden en schep goed om.
- Schep alles op een bakplaat en bak het geheel in ongeveer 25 minuten gaar. Schep af en toe even om.
- Halveer dan de cherrytomaatjes en meng met het uitgeperste teentje knoflook. Voeg dit de laatste 10 minuten toe aan de groenten.
- Haal de bakplaat uit de oven
Tip: Serveer bijvoorbeeld met een gebakken biefstukje of een notenburger.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.