Zoete aardappelsoep met gember en gremolata
Ingrediënten
1 ui gesnipperd
1 stuk gember van 1,5 cm, geschild en geraspt
2 eetlepels olie
1 zoete aardappel, geschild en in stukken
¼ oranje biologische pompoen niet geschild, ontpit en in stukken
1 winterwortel, geschild en in stukken
1 liter groentebouillon
1 á 2 teentjes knoflook
grof zeezout
bosje bladpeterselie
schil van een biologische citroen
olijfolie
Bereiden
- Maak eerst de soep: fruit de uitjes met de gember in de olie. Voeg aardappel, wortel en pompoen toe en bak even mee.
- Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten gaar koken met de deksel op de pan. Pureer en maak op smaak met peper.
- Voor de gremolata: doe de knoflook in een vijzel en draai er met zeezout een puree van. Hak de peterselie (met steeltjes) in de keukenmachine fijn.
- Voeg citroenschil en olijfolie toe en draai tot een smeuïg geheel. Maak eventueel op smaak met grof zeezout.
- Schenk de soep in glaasjes of kommen en doe een theelepeltje gremolata in het midden van de kom/het glaasje.
Dit recept mochten we ovenemen van Anne Marije van de Sande.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.