recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten
Bieterballen uit de oven
Een heerlijke vega-variant op de klassieke bitterbal
Hoe maak je Haagse bluf?
Haagse bluf is een ouderwets toetje van geklopt eiwit met suiker en bessensap. In het traditionele recept zit veel suiker om het zure bessensap minder…
Volkorenbruschetta met rauwe ham en meloen
lunchgerecht2 personenbereidingstijd: 10 minuten
Hoe maak je maiskoekjes?
Van een blikje mais kan je lekkere maiskoekjes maken. Prima als vleesvervanger bij een warme maaltijd. Ook kinderen zijn er dol op.
Zwarte bonen met rijst (BB&R - black beans and rice)
hoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 40 minuten
Hoe maak je crème fraîche?
Heb je nog slagroom en een beetje karnemelk in de koelkast staan? Maak dan eens zelf crème fraîche. Erg makkelijk en nog lekkerder dan uit een pakje.…
Lentesalade van raapsteeltjes
bij- of lunchgerecht2 personenbereidingstijd: 15 minuten
Snelle papardelle met komkommer-fetasalade
Zomers koken is snel koken. Dit recept leent zich daar prima voor. hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 15 minuten
Paddenstoelenspread
Erg lekker op een stukje stokbrood hapje bereidingstijd: 15 minuten
Hoe maak je ananasijs?
Vriesvakken liggen er vol mee: ijs! Maar waarom niet zelf maken? Veel verser, minder suiker en je weet altijd wat erin zit. Deze ananasijsjes zijn…
Salade van ingelegde bietjes met feta en walnoten
lunch- of bijgerecht4 personengaartijd: 1 uur
Gemarineerde paprikasalade met pecorino
Een heerlijke salade vol kleur uit het boek Plenty van Yotam Ottolenghi. De recepten van deze topkok sluiten perfect aan bij PuurGezond want ook bij…
Hoe maak je gebakken aardappeltjes?
Gebakken aardappeltjes zijn heerlijk, echt comfortfood. Dat geldt overigens niet als je ze maakt van die knalharde voorgekookte aardappelschijfjes uit…
Paddenstoelensoep
Paddenstoelen lenen zich heel goed voor een gerecht met een hartige smaak. Een soep van paddenstoelen is dus perfect. Neem vooral verschillende…
Hoe maak je Caesar salad?
Er zijn van die klassieke gerechten die je in (bijna) elk restaurant kunt bestellen en die toch overal weer nét even anders smaken. Ook van een caesar…
Koolhydraatarme borrelhapjes
Zin in een hapje maar kies je graag koolhydraatarm? Ook dan kun je lekker variëren (of combineren):
Hoe maak je Flamkuchen?
Steeds meer gesignaleerd: Flamkuchen. Deze lekkernij van onze oosterburen heeft nog wel het meeste weg van een pizza, maar dan zonder de tomaten. Met…
Hoe maak je croutons?
Het valt me op dat er de laatste tijd zoveel verschillende soorten croutons kant-en-klaar te koop zijn. Croutons kun je heel gemakkelijk zelf maken.…
Hoe maak je slaversierder?
Heb je ze al gespot in de supermarkt, de potjes en zakjes slaversierders. Deze geroosterde pitten, noten en croutons geven salades een heerlijke…
Rabarber-yoghurtijs met aardbeien
IJs zonder suiker heeft vaak weinig smaak. Dit ijs met heel veel zoet uit aardbeien kan volgens ons wel zo goed als zonder suiker. De truc is dat we…
Tahoe met groenten
Tahoe is een volwaardige vleesvervanger. Probeer dit lekkere recept met tahoe eens!
Kruidige postelein met kikkererwten
Postelein: een verrassend recept hoofdgerecht2 personenbereidingstijd: 15 minuten
Pitabroodje met kip en andijvie
Heb je andijvie als eens geprobeerd in pitabroodjes, hamburgers, of wraps? De stevige bite en de frisse smaak geven dit comfortfood net wat extra’s.…
Wraps met komkommer en pastrami
Zo eenvoudig kan een lekkere lunch zijn! 2 personenbereidingstijd: 20 minuten
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
»
back-to-top